Someron säästöpankki JM

17.6.2018

Taas päästiin kisaamaan tutulla Someron radalla, jossa on aina mukava päästä ajamaan. Keli oli aurinkoinen ja lämmin. Aamun "perinteisten" valmisteluiden jälkeen olin valmiina kisaan ja fiilis oli hyvä! Tästä tulee hyvä kisapäivä.

Ensin ajettiin pappaluokka, jossa pääsin ajamaan kolme lähtöä. Ajo sujui hyvin ja auto pelasi. Sen jälkeen ajettiin EVK-luokka, johon tsempattiin kaikki voimavarat mitä löytyi. Kovan kisaamisen ja väännön jälkeen lopputuloksena oli luokan kolmas sija, johon olin tosi tyytyväinen! :)

Seuraavaksi ajoi yleinen-luokka, jota seurattiin penkan reunalta ja jännättiin muiden ajoa. Kun kaikki luokat oli ajettu oli vuorossa palkintojenjako sekä autojen ostotarjousten purku.

Pokaali vastaanotettiin juhlallisin tunnelmin ja hyvin mielin, jonka jälkeen jännättiin autojen kauppaa. Kun oman auton numero huudettiin ilmoille niin yllättäin siitä olikin kiinnostusta ja harmikseni auto vaihtoi omistajaa ja matkasi poriin. Tämän kisan jälkeen siis matkattiin kotiin tyhjän trailerin kanssa ilman autoa. Kisapäivän muonituksesta ja huollosta suuret kiitokset Einelle ja Jonelle!

Nyt on mietittävä kuinka harrastusta jatketaan, että ostaako uuden auton vai rakentaako?

— Hyvinkää JM —

19.05.2018

Perinteisesti kotiradalla Hyvinkää JM on aikaisempina vuosina toteutunut helatorstaina yksipäiväisenä kilpailuna. Tänä vuonna toteutus oli hieman erilainen kun kilpailu toteutettiin kaksipäiväisenä ja ajankohta oli hieman eri.


Kisaan lähdettiin hyvillä mielin kun auto oli kunnossa ja on aina niin mukava kilpailla kotiradalla. Keli oli myös hyvä ja paljon tuttuja niin kilpailemassa kuin yleisössäkin.

Ensin ajettiin papat, jossa sijoituin alkuerissä kolmanneksi. Siitä suoraan välierään, jossa sijoituin kuudenneksi. Sijoituskarsinnassa olin seitsemäs, johon ajot siinä luokassa loppui. Auto pelasi toivotulla tavalla. Ainoastaan keula sai vähän kolhuja kisan tiimellyksessä. Pappaluokassa oli kaikenkaikkiaan 22 osallistujaa. Loppusijoitukseni oli 13 ja pokaalihan sieltä yllärinä napsahti kun 14 osallistujaa palkittiin! Jihuu!! :)

Evk-luokassa alkuerissä olin neljäs, josta keräilyn sijoitus oli neljäs. Ajot loppuivat koska kolme pääsi jatkoon. Ajaessa capri koki kovia kun kaveri meinasi tulla kyljestä sisään ja kylkimyyryä mentiin pidemmän matkaa.

Kaikenkaikkiaan tosi mukava päivä ja kaikki sujui hyvin. Kiitokset huollolle, yleisölle ja kilpailun järjestäjille! Paras kilpailu, jonka jokkisurallani olen ajanut. Tutulla radalla ajo maistuu :)

Kuvia kisapäivästä kuvagalleria-osiossa. Käy katsomassa :)

— Arska60v JM Somerolla —

10.5.2018

Kisapäivä Somerolla valkeni aurinkoisena.


Alkuun oli perinteisesti ilmoittautuminen sekä auton ja varusteiden katsastus, jossa ei ilmennyt huolia.

Osallistuin pappaluokkaan, jossa alkuerissä sijoituin kuudenneksi. Autossa moottoriongelmia, joita en ollut huomannut aiemmin. Keräilyerissä sijoituin toiseksi ja auto ei edelleenkään toiminut toivotulla tavalla. Sijoituserissä olin viides ja pappa-luokan ajot jäivät siihen.

Tauolla selvittelimme auton vikaa. Huomasimme, että nokka-askelin ajoitus oli pielessä. Saimme säädettyä sen kohilleen, jonka jälkeen auto tuntui toimivan paremmin.

Osallistuin myös evk-luokkaan, jossa alkuerissä sijoituin kolmanneksi. Siitä suoraan semifinaaliin, jossa olin neljäs. Kolme meni jatkoon, joten päivän ajot loppuivat siihen.

Kesän ensimmäinen jokkiskisa ja auton pienistä ongelmista huolimatta ajo sujui kohtuullisen mukavasti ja kisapäivä sujui hyvin. On tää kivaa touhua!

Kisapäivästä kuvia löydät osiosta: Kuvagalleria

-Repa

— Uusi kausi 2018 on aluillaan —

INFOA KALUSTOSTA JA TULEVISTA KISOISTA SEKÄ PÖHINÄÄ FIILIKSISTÄ JA TULEVASTA

HEIPÄ HEI JÄLLEEN!

PITKÄ JA PIMEÄ TALVI ON VIETETTY TALLIN UUMENISSA HARRASTELLEN JA TOUHUILLEN.  UUSIA KONEITA ON RAKENNETTU JA KALUSTOA HUOLLETTU SEKÄ UUSITTU TULEVA KESÄ KOKO AJAN MIELESSÄ.

ESCORTTI MUUTTI MUIDEN ILOKSI, JOTEN TUTTU JA TURVALLINEN CAPRI PÄÄSEE TAAS KOVAAN AJOON JA LOISTAMAAN KOMEUDELLAAN TULEVALLA KAUDELLA. "VANHA" KALUSTO ON SAANUT UUDEN VÄRIN YLLEEN. TÄLLÄ KAUDELLA MENNÄÄN IHAN "LUOMUNA" VIHREÄLLÄ KUOSILLA. 

KAUSI STARTTAA TULEVANA HELATORSTAINA 10.5.2018 ARSKA60V JM-KILPAILUSSA SOMEROLLA. TERVETULOA SEURAAMAAN KILPAILUA!

SOMERON KISAN JÄLKEEN KILPAILLAAN TUTULLA KOTIRADALLA HYVINKÄÄLLÄ KUN 19.5.2018-20.5.2018 HYVINKÄÄN URHEILUAUTOILIJAT JÄRJESTÄÄ JOKKISKILPAILUN KAKSIPÄIVÄISENÄ HYVINKÄÄN MOOTTORIRADALLA. 

PÄRINÄÄ, PÖHINÄÄ JA MOOTTORIN MURINAA ON SIIS TIEDOSSA AKTIIVISESTI HETI KAUDEN ALUSTA ASTI, JOTEN PYSY MENOSSA MUKANA JA SEURAA SIVUILTAMME TIIMIN TOUHUJA.

OIKEIN MENESTYKSEKÄSTÄ JA MUKAVAA KILPAILUKAUTTA KAIKILLE KILPAKUMPPANEILLE, JÄRJESTÄJILLE JA YLEISÖLLE.

NÄHDÄÄN PIAN SOMEROLLA! :)

— HausUaJM —

07.10.2017

Syksyn kilpailu kotiradalla!

Olipa mukava päästä tälle vuodelle kisailemaan vielä omalla kotiradalla, joka sijaitsee kodistamme vain noin kilometrin päässä. Tätä rataa on tullut tahkottua tuhansia kierroksia! Säätiedotus lupasi sateista keliä, mutta melkein koko kisapäivän saimme kuitenkin viettää poutasäässä.

Kisapäivänä osallistuin yleiseen ja evk-luokkaan.

Yleisen-luokan kilpailu starttasi lähtöviivalta ja jännitys tiivistyi! Oma lähtöni starttasi ja melkein heti pissapojan moottori sammui. Kura lensi, vaikkei vettä satanutkaan ja näkymä tuulilasin takaa oli olematon, joten rata oli kierrettävä ulkomuistista. Jäin ensimmäisessä lähdössä tästä johtuen viimeiseksi. Yritin korjata moottoria nopeasti, muttei se alkanut toimia. Toinen lähtö oli ajettava myös "sokkona". Yleisen luokan kisaamiset jäivät lyhyeen.

Luokkien välisellä tauolla hain nopeasti kotoa uuden moottorin ja sain vaihdettua ehjän paikalleen ennen evk-luokan starttia.

Evk-luokassa ajoin kolme erää (alkuerät, keräilyerän ja semit). Tämän jälkeen kilpakumppanit olivat nopeampia ;)

Kiva kisapäivä kotiradalla! Ensi vuonna taas uudet kujeet.

KIITOS kaikille mukana olleille ja tsemppareille!

Sivustot eivät suinkaan hiljene, vaan syksyn ja talven aikana tallissa tapahtuu! Stay tuned!

— Ässä JM Somero —

01.10.2017

Taas pakattiin auto mukaan trailerille ja vetoauton nokka kohti tuttua Someron rataa.

Ajettavina luokkina tänään oli pappaluokka ja evk eli etuvetokardaaniluokka.

Ekassa lähdössä ylsin kolmannelle sijalle eli siitä pääsin suoraan semifinaaliin. Semifinaalilähdössä kaasujalka oli hieman herkällä, joten tuli vilppilähtö tarkottaen, että jouduin lähdön viimeiseksi eli matka katkesi kesken.

Pappoja kisaamassa oli 15 ja sijoituin yhdeksänneksi.

Seuraavaksi evk-luokassa ekassa lähdössä olin neljäs, josta jouduin keräilyeriin. Keräilyerissä omassa lähdössäni oli neljäs ja kolme pääsi jatkoon eli makkaralle!

Kisapäivä oli mukava, ilma suosi ja rata oli tosi hyvässä kunnossa. Kiva päivä kaikin puolin :)


— Auton testausta Hyvinkään vauhtipuistossa —

Sunnuntai 3.9.2017

Tänään lähdettiin huoltojoukkojen kera Hyvinkään vauhtipuistoon testaamaan autoa tulevia kisoja varten.

Viime kilpailun jälkeen autoa on muokattu alustan osalta ja moottorin säätöjä muutettu. Muutokset eivät olleet vielä aivan toivotunlaisia, joten vielä täytyy viettää aikaa tallissa. Moottorin säätöjä täytyy ainakin vielä muokata.

Päivä oli aurinkoinen ja useita kierroksia kuitenkin päästiin ajamaan. Kotirata oli hyvässä kunnossa ja oli hyvä fiilis ajon suhteen. Vauhtipuistossa oli hyvä pöhinä päällä ja paljon muitakin kuskeja ajamassa.

Seuraava kilpailu Ässä JM Somerolla 1.10.2017. Tervetuloa kannustamaan ja nauttimaan moottoriurheilusta!

— SOMERON SÄÄSTÖPANKKI JM —

KISAINFO

KISAPÄIVÄ VALKENI SOMEROLLA SATEISENA. 

AUTON PURKU TRAILERILTA, ILMOITTAUTUMINEN KISAAN, KATSASTUS JA VETTÄ VAAN SATOI. KILPAILUN ALKUUN MENNESSÄ SADE JO HIEMAN HELLITTI, MUTTA KISAJÄNNITYS VAAN LISÄÄNTYI. KYLLÄ SITÄ AINA JÄNNITTÄÄ KUN KAIKKI VALMISTELUT JA VIIME HETKEN TARKASTUKSET ON TEHTY SEKÄ UNIVORMU ELI AJOHAALARI ON VEDETTY PÄÄLLE. AJOKENGÄT JALKAAN, AJOHANSKAT KÄTEEN, NISKATULI PAIKOILLEEN JA KYPÄRÄ PÄÄHÄN. VÖIDEN KIRISTYS VIELÄ JA OMALLA AJOVUOROLLA VIIVALLE. SYDÄN PAMPPAILEE. KULJETTAJA KESKITTYY. ENNEN KISAN ALKUA ON NÄYTETTY LÄHTÖTAPA. LIPPU HEILAHTAA JA AUTOT SINGAHTAA LIIKKEELLE. KOVAA TAISTELUA JA VÄÄNTÖÄ. ENSIMMÄISESSÄ LÄHDÖSSÄ LASINPYYHKIÄT LAKKASIVAT TOIMIMASTA HETI ENSIMMÄISELLÄ KIERROKSELLA, LIIAN MONTA LAITETTA POLTTI SULAKKEEN. PAPPA-LUOKASSA PÄÄSIN AJAMAAN VAAN KAKSI LÄHTÖÄ. KISA OLI TIUKKA. NUORET JA NAISET SEKÄ PAPAT AJOIVAT LIMITTÄIN KISAN LOPPUUN JA SITTEN OLI TAUKO.

SEURAAVANA EVK-LUOKKA ELI ETUVETOKARDAANILUOKKA. TAAS VIIVALLE JA MERKISTÄ LIIKKEELLE. ENSIMMÄINEN LÄHTÖ SUJUI HYVIN JA OLI HIENOA KISATUNNELMAA. PIKAINEN KÄYNTI VARIKOLLA JA TAAS OMALLA VUOROLLA KERÄILYALUEELLE, JOSTA OHJATAAN AUTOT OIKEILLE PAIKOILLE VIIVALLE. HUONO ONNI NÄYTTELI ROOLIANSA TÄSSÄ KOHTAA KISAA. SATEISEN KELIN VUOKSI KILPAILUN ALUSSA MÄÄRÄTTY TAKASUMUVALO EI PALA AUTOSSANI! KILPAILUN HENKILÖKUNTA HUIKKAA AUTON SISÄLLE, ETTÄ JOS SAAT VALON VIELÄ PALAMAAN NIIN PÄÄSET KISAAMAAN. ÄKKIÄ IRTI VÖISTÄ JA ULOS AUTOSTA. TAKALUUKULLE TARKISTAMAAN ONKO VALOSSA TAI JOHDOISSA JOKIN KONTAKTIHÄIRIÖ. KAIKKI PITÄISI OLLA KUNNOSSA. VALO EI VAAN PALA. EI AUTA MUU KUIN NÖYRTYÄ JA SIIRTYÄ SIVUUN IHMETTELEMÄÄN VALON EPÄKUNTOA. KYLLÄ SE VIELÄ HETKI SITTEN PALOI MUTTA SÄÄNTÖJÄ ON TIETYSTI NOUDATETTAVA TARKOIN. VARIKOLLA SELVISI ETTÄ VALON POLTTIMO OLI RIKKOUTUNUT. KYLLÄ HARMITTI. NO KISA JÄI SIIHEN MUTTA KATSOMON PUOLELLA PÄÄSI SEURAAMAAN MUIDEN AJOA. EPÄONNINEN VIIKONLOPPU, MUTTA ENSI KERRALLA TAAS UUDELLA INNOLLA. AUTOKIN JÄI ITSELLE EIKÄ MENNYT TARJOUSKAUPAN MUKANA MYYNTIIN ELI VOI OLLA HYVILLÄ MIELIN SEN ASIAN SUHTEEN. EI MUUTA KUIN UUSIA KISOJA KOHDEN YHDEN KOKEMUKSEN RIKKAAMPANA. 

—  Hanaa 25v JM —

Kisainfo

Päivä valkeni Somerniemellä hieman pilvisissä tunnelmissa, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Ensin ilmoittauduttiin kilpailuun ja käytiin katsastamassa auto. Koneen ja ohjaamon välisestä paloseinän reijistä tuli huomautus, joka oli aiheellinen, koska turvallisuus on tärkeä asia moottoriurheilussa. Reiät paikattiin kitillä ja lähtötavan näytön jälkeen auto ja kuski olivat valmiina kilpailun aloitukseen!

Ensin aloitettiin evk-luokasta, jossa kilpailu eteni kolmen lähdön verran. Tämän jälkeen kilpailu kiristyi niin ettei puhti autossa eikä kuskissa enää riittänyt jatkamaan. Hyvä mieli jäi kuitenkin ajon suhteen vaikka parantamista löytyy.

Seuraavaksi oli vuorossa yleinen-luokka, jossa pääsin ajamaan neljän lähdön verran, joista yksi oli lähtövoitto. Ajo sujui, muttei riittänyt kärkikastiin. Viimeisessä lähdössä oli viisi takatuupparia, joten escolla ei enää pito riittänyt.

Hauskaa oli ja kisapäivä sujui mukavasti. Parantamista jäi ainakin kuskin kuntopuolella! Seuraavaan kilpailuun valmistaudutaan siis pyöräilemällä ja autoon pieniä muutoksia. Seuraavaksi tähtäimessä kahden viikon päästä oleva Somero 150 Jokkis 9.7.2017, jonka järjestää Someron UA. Kisakuvia galleriassa! :)

— HANAA 25V JM —

SUNNUNTAI 18.6.2017

Helatorstain ajot on huristeltu ja katse kohti tulevaa käännetty. Viikon päästä sunnuntaina ajetaan Somuran moottoriradalla, Somerniemellä Lopen urheiluautoilijoiden järjestämä Hanaa 25v JM ja autoa sekä kuljettajaa on jo valmisteltu tulevaa kilpailupäivää varten! Kilpailussa ajetaan luokat: Naiset, nuoret, evk ja yleinen. Kilpailu alkaa klo 10. Tervetuloa seuraamaan! Toivottavasti keli suosii meitä. Mukavaa kilpailupäivää järjestäjille, kilpailijoille ja yleisölle! Tavataan pian Somerolla :)

— Helatorstai JM 2017 —

Hyvinkään vauhtipuisto

Helatorstai JM 2017 Hyvinkäällä! Mahtipäivä :)

Aamu alkoi aurinkoisena Hyvinkään vauhtipuistossa. Tunnelma oli innostunut ja oli mukava tavata tuttuja ja päästä juttelemaan kuulumisia. Viimeiset tsekkaukset autoon ja varusteisiin, ilmoittautuminen, katsastus ja viivalle! Ensin ajettiin evk-luokka, jossa pääsin ajamaan kaksi lähtöä. Ekassa lähdössä 4.sija, josta siirryin välieriin. Välieristä 7.sija eli ajot loppui siihen. Sen jälkeen yleinen missä pääsin ajamaan kolme lähtöä. Yleisen ekassa lähdössä 5.sija. Keräilyeristä 4.sija ja vielä välierät, joissa sijoitus 6. Jokkis on hauskaa! Viereisessä kuvassa päivän "lopputulos". Viimeisessä lähdössä hieman kylkimyyryä toisen kilpailijan kanssa. Auto jäi tarjouskaupassa itselle, joten hyvillä mielin kotio kera kivojen kokemusten. Kesäkuulle suunnitteilla osallistuminen Someron kilpailuun! Siitä infoa lähemmin :)

Kuvagalleriassa uusia kuvia helatorstain ajoista! Kiitos kaikille osallistuneille :)

— Tulevista kisoista infoa ja tarinoita —


Tähän osioon kirjoitan jatkossa infoa tulevista kisoista joihin osallistun sekä tarinoita varikoilta ja kisareissuilta.


Tulevana helatorstaina 25.5.2017 Hyvinkään urheiluautoilijat järjestää Hyvinkään vauhtipuistossa perinteisen JM-kilpailun. Olen mukana kahinoissa escortilla numerolla 113. Kilpailen yleisessä ja evk-luokassa. Sää lupailee pilvipoutaa, mutta viime vuosien tapaan helatorstain jokkiksessa tunnelma on aurinkoinen! Mukavaa kilpailupäivää kilpailijoille, järjestäjille ja yleisölle. Infoa menestyksestäni kilpailun jälkeen. Tervetuloa vauhtipuistoon nauttimaan vauhdin hurmasta ja jännittävistä tilanteista :)