MENNEESTÄ TALVIKAUDESTA TALLISSA TEKSTIÄ TULOSSA PIAN!

— Talvella tuumaillaan ja haetaan uusia ideoita —

Viime päivityksestä on aikaa, mutta talvella jokkiksen parissa usein onkin hieman hiljaisempaa eloa. Aivan täysin ei kuitenkaan vedetä lonkkaa vaan harrastaminen on jatkunut tallin uumenissa. Joulun aikana kuitenkin hiljennytään ja vietetään aikaa perheen kanssa, mutta tammikuussa palataan taas talliin ja uuden moottorin korjaaminen ja säätäminen alkaa. Talvella siis rakennellaan moottoreita ja huolletaan koneita sekä ukkoja uusia koitoksia varten. Oikein rauhallista ja mukavaa joulunaikaa kaikille sekä hyvää Uutta Vuotta! Tavataan taas tulevissa tapahtumissa vuonna 2018 kun moottorit pärisee ja bensa haisoo! ;)

— UUSI MOOTTORI VALMISTUI —


KESÄLLÄ ON KIVA HARRASTAA! SAIN JUURI VALMIIKSI UUDEN MOOTTORIN KAVERIN RALLI/SPRINTTIAUTOON. KYSEINEN MOOTTORI ON OLLUT SAMASSA AUTOSSA AIEMMINKIN, MUTTA NYT SIIHEN TEHTIIN MUUTOKSIA. KESTÄVYYTTÄ PARANNETTIIN H-PROFIILI KIERTOKANGILLA JA WOSSNERIN TAKOMÄNNILLÄ. SYLINTERINKANSI HUOLLETTIIN JA TARKISTETTIIN. OPTIMAALINEN NOKKA-AKSELIN AJOITUS SAAVUTETTIIN SÄÄDETTÄVÄLLÄ NOKKAPYÖRÄLLÄ. NYT SE ON ENTISTÄ EHOMPI JA LUOTETTAVAMPI ELI EI MUUTA KUIN KIINNI JA SÄÄDÄTETTÄVÄKSI! 

KIVA PROKKIS! :)  

— Tallissa tapahtuu —

Tallissa tapahtuu osiossa kerron jatkossa projektien etenemisestä tallin uumenissa.


Viereisessä kuvassa yksi viime talvena korjatuista moottoreista. Kotitallissa tulee viriteltyä kaikenlaisia moottoreita itselleja kavereille lähinnä jokkis- ja ralliautoihin. Ajoneuvoasentajan tausta antoi alkua harrastukselle ja itse on tullut opeteltua vuosia eri moottoreiden viritystä. Joskus onnistuu ja joskus ei niin hyvin. Tämäkin moottori kasattu ja purettu useaan otteeseen.

Tässä vanhemman tyttäreni poika harjoittelemassa fordin ohc:n moottorin kasausta. Pienestä se on aloitettava. Työkalujen nimet alkavat olla jo tuttuja ja kiinnostus tallissa hääräilyyn lisääntyy ikävuosien karttuessa.